Субота, 27.04.2024, 07:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 29
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Кам'янська ЗОШ

Головна » 2018 » Лютий » 7 » Книжки, мов дивні розсипи скарбів ….
13:51
Книжки, мов дивні розсипи скарбів ….

Книжки, мов дивні розсипи скарбів ….

 

Роль літератури в житті людини, дійсно, величезна, її важко переоцінити. Література відіграє провідну роль у формуванні естетичних поглядів кожного  з нас . Класичні добутки, які витримали випробування часом, дійсно можуть розвити в людині почуття краси, допоможуть вони й в осмисленні життя .

Знайомлячись з літературою рідного краю та з творами письменників зарубіжних країн, ми вивчаємо власну  історію, поринаємо у вир тогочасних подій і черпаємо звідтіля дорогоцінну мудрість наших пращурів. На сторінках книг ми знаходимо  думки великих людей, що здатні докорінно змінити наше життя. Таким чином ми вчимося бачити світ з інших сторін і віднаходити у всьому щось нове, таке незвичне і таке близьке до нашого серця.Людина, яка прочитала багато книжок і використовує набуті знання, дуже поважається в суспільстві й стає найбажанішим і найкращим другом.

    З 29.01. по 02.02.2018 в  Кам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів пройшов тиждень зарубіжної літератури . Вчителями Степановою В.О. та Данилець Н.І. було розроблено ряд цікавих  заходів  щодо активізації пізнавальної та творчої діяльності учнів . Протягом тижня школярі  активно демонстрували  свої знання та вміння . Захопливою та цікавою відбулася боротьба двох команд «Байкарі» та «Лебідь, рак  та не тільки щука» під час проведення заходу «Мудрість байки» . Діти пригадали відомих байкарів та їхні твори , ще раз переконалися в тому , що вони є дуже повчальними не тільки для дітей , а й для дорослих .  З метою зацікавити учнів читати книжки і привернути до них увагу,  було проведено конкурс «Найкращий бук трейлер» та створення колажу «Твори - ювіляри -2018».

   Особливо цікавим та незвичайним заходом для учнів була «Літературна кав’ярня» присвячена 215-річчю від дня народження російського поета Ф.І.Тютчева . Відвідувачі кав’ярні  не тільки ознайомилися з поезією видатного митця , а й прослухали власні вірші у виконанні  учнів 7 класу : Салової Катерини, Бровко Діани, Младіновської Єлизавети , виконували різноманітні завдання , переглядали відео презентації . Також слід відмітити , що під час заходу кожен відвідувач пригадав вірш , який йому найбільше подобається і продекламував його . Завершився наш захід приємним частуванням кавою, чаєм  та  тортиком .

  І на завершення хочеться додати :

Книжки, мов дивні розсипи скарбів,

Мов згустки некоштовного металу,

 

І розуму, дерзань і почуттів.

Ці книги у мільйонів і мільйонів

Заполонили думи і серця.

(П. П. Ребро)

Читайте! І нехай у вашому житті не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоч однієї сторінки з нової книги!  (К. Г. Паустовський)

Переглядів: 307 | Додав: OCBITA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]