П`ятниця, 19.04.2024, 14:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 29
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Кам'янська ЗОШ

Головна » 2016 » Січень » 24 » 22 січня - Дня Соборності та Свободи України
21:20
22 січня - Дня Соборності та Свободи України

“ День соборності України – символ національного єднання українського народу ”

         День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

                У рамках відзначення Дня Соборності та Свободи України у Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ступенів   проводилися  різноманітні  заходи згідно плану затвердженого директором школи: виховна година «Єдність народу – запорука благополуччя і добробуту держави», усний журнал для учнів початкових класів «Історія української державності», конкурс малюнків «Я славлю свою рідну Україну», конкурс читців «Ми діти, твої Україно!», лекція-презентація «Соборність України: історія, сучасність, перспективи», конкурс творів-есе «Україна – соборна незалежна держава», круглий стіл «Проблема соборності в контексті сучасного розвитку України», тематична книжкова виставка «Великий День Злуки»

         Цього дня наймаштабнішим було проведення загальношкільного виховного заходу під гаслом «Соборна мати Україна, одна на всіх, як оберіг», який розпочався колективним виконання гімну України всіма  вихованцями школи та участь у Всеукраїнській акції «Діти єднають Україну». Всі заходи проходили з метою виховання національної свідомості учнів і людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження інтересу до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини.  

         Гідне відзначення державного свята – Дня Соборності та Свободи України – сприяє зміцненню єдності людей навколо ідеї соборної української держави, утвердженню ідеалів свободи і демократії, вихованню у громадян почуття національної гідності. Віриться, що учні нашої школи завжди будуть патріотами держави, ім’я якій – Україна! Адже, особливо символічного значення набуває цей день нині, коли постійною залишається загроза втратити суверенітет, а українці змушені зі зброєю в руках захищати соборність та незалежність України.

         Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо усвідомлювати, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.

        

Педагог-організатор

Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів 

Шевченко В.І.

Переглядів: 397 | Додав: OCBITA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]